Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan Humanitas

Hare Majesteit Koningin Máxima brengt woensdagmiddag 19 mei een digitaal werkbezoek aan Vereniging Humanitas. Het bezoek staat in het teken van ervaringsverhalen van vrijwilligers en deelnemers aan de activiteiten van de organisatie.

Vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die 75 jaar geleden is opgericht om er voor mensen te zijn die ondersteuning nodig hebben. Deelnemers worden door vrijwilligers geholpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Mensen die het even niet alleen redden worden ondersteund bij bijvoorbeeld vragen over opvoeding, het opbouwen van een sociaal netwerk of het op orde brengen van de administratie. 

Het online werkbezoek start met een gesprek over het programma ‘Get a Grip’, waarbij vrijwilligers jongeren helpen financiële problemen te voorkomen door bijvoorbeeld het maken van een overzicht van inkomsten en uitgaven, ondersteuning te bieden bij het aanvragen van toeslagen en te begeleiden bij het maken van een budgetplan. Vervolgens gaat Koningin Máxima in gesprek met ouderen en vrijwilligers die betrokken zijn bij het maatjesproject ‘Humanitas Tandem’. Om te voorkomen dat deelnemers in een isolement komen, helpen vrijwilligers de deelnemers om weer activiteiten te ondernemen en zelf sociale contacten op te bouwen. Hierna vertellen jongeren en hun maatjes over hun ervaringen met ‘Match’. Bij dit project van Humanitas worden jongeren die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben op een laagdrempelige manier geholpen met bijvoorbeeld het leggen van contacten met anderen en bij lastige situaties thuis of op school. Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek over het bieden van ondersteuning aan mensen met een migratieachtergrond bij het actief deelnemen aan de samenleving.

RVD, nr. 134