Prinses Margriet heropent Artis na versoepelingen

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft woensdagochtend 19 mei dierentuin Artis in Amsterdam heropend. Vanwege de coronapandemie waren dierentuinen de afgelopen vijf maanden gesloten. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Artis.

Vanaf vandaag kunnen doorstroomlocaties, zoals dierentuinen en pretparken, hun buitengedeelte weer onder voorwaarden openstellen. Bezoekers van Artis dienen vooraf online via de website een ticket en een starttijd te reserveren. Ook in het park zijn de nodige aanpassingen gedaan om de veiligheid van de bezoekers, de medewerkers en de dieren te garanderen. Als gevolg van sluitingen en beperkte bezoekmogelijkheden hebben dierentuinen het afgelopen jaar hun inkomsten terug zien lopen. Artis werd gesteund door leden, vrienden, donaties en subsidies om de verzorging van de dieren en het onderhoud van het park te bekostigen. Veel kinderen hebben met zelfbedachte acties de dierentuin ondersteund.

Prinses Margriet heropende samen met Artis-ambassadeur Sieb (7 jaar) en directeur Rembrandt Sutorius de dierentuin. Sieb heeft met de verkoop van zelfgebakken koekjes de dierentuin gesteund. Aansluitend bracht de Prinses een kort bezoek aan het vernieuwde gibbonverblijf.

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 142