Prinses Beatrix helpt mee tijdens NLdoet in Maartensdijk

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden heeft zaterdagochtend 29 mei deelgenomen aan NLdoet. Dit is de grootste landelijke vrijwilligersactie die jaarlijks georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. Prinses Beatrix hielp mee met het onderhoud van de tuin van het Thomashuis in Maartensdijk.

NLdoet vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei kan iedereen op ruim 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennismaken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen.
 
Een Thomashuis is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners wonen op een zo gewoon mogelijke manier samen met de mensen die voor hen zorgen. Het Thomashuis in Maartensdijk is gevestigd in een voormalige boerderij en er wonen tien mensen met een wisselende zorgvraag. Tijdens de NLdoet-activiteit in Maartensdijk is er in de tuin gewerkt en zijn onder meer de fruitbomen en hagen gesnoeid, is de kas schoongemaakt en zijn de plantenbakken en bloembakken vervangen en gevuld.
 
Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben vrijdagmiddag 28 mei deelgenomen aan NLdoet in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest.
Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt NLdoet in aangepaste vorm plaats. Activiteiten zijn vaak kleinschaliger en vinden waar mogelijk buiten plaats. Ook heeft het Oranje Fonds extra geld ter beschikking gesteld voor beschermende middelen zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de vrijwilligersklussen.
 
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 153