Koningin Máxima bezoekt Koninklijk Concertgebouworkest

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op woensdagochtend 2 juni een werkbezoek gebracht aan het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Koningin Máxima is beschermvrouwe van het orkest.

Het bezoek begon met een kennismaking met de nieuwe directie. Er werd onder meer gesproken over de activiteiten van het Koninklijk Concertgebouworkest tijdens de coronapandemie, de toekomstplannen van het orkest en de diverse educatieprogramma’s. Zo kunnen jonge getalenteerde musici tussen de 14 en 18 jaar uit Europa auditie doen voor Concertgebouworkest Young, het nieuwe internationale jeugdorkest dat komende zomer zijn tweede editie beleeft. Ook biedt de Academie van het Concertgebouworkest jaarlijks plaats aan enkele talentvolle jonge musici. Gedurende een seizoen nemen zij deel aan orkestproducties en worden zij begeleid door leden van het orkest. Ook volgen de deelnemers lessen, workshops en trainingen en spelen ze kamermuziekconcerten. Deelnemers van de Academie vertelden Koningin Máxima over hun ervaringen tijdens een rondleiding door het pand van het Concertgebouworkest aan de Gabriël Metsustraat. Dit pand is de thuisbasis van het orkest en beschikt naast de kantoren ook over tien muziekstudio’s waar orkestleden samen of alleen kunnen repeteren en een zaal voor kleinschalige concerten en educatieve activiteiten. Tijdens de rondleiding woonde Koningin Máxima ook een videoregistratie van een strijkkwartet bij, sprak ze met stafleden over komend seizoen en bezocht ze muziekstudio’s waar orkestleden aan het repeteren waren.

Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 160