Prinses Margriet doopt officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft op donderdagmiddag 3 juni 2021 de officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp gedoopt in de tuin van Paleis Het Loo in Apeldoorn. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten. Prinses Margriet is erevoorzitter van het comité van aanbeveling Invictus Games Den Haag.

De Prinses doopte de tulp door er champagne overheen te schenken. Hierna ondertekende ze samen met Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag, en Jan Ligthart, de teler van de tulp, het bijbehorende certificaat. De ceremonie werd onder andere bijgewoond door Lucy Ferguson, plaatsvervangend ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk en tevens vertegenwoordiger van de Invictus Games Foundation en Alexander Lamp, een van de leden van het Nederlandse Invictus team.

De Invictus Games Den Haag 2020 zijn door de coronacrisis twee keer uitgesteld en vinden nu plaats van 16 tot en met 22 april 2022. Aan de games doen meer dan vijfhonderd deelnemers uit twintig landen mee aan in totaal tien adaptieve sporten.

RVD, nr. 163