Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Villa Pinedo

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 16 juni in Maarssen een werkbezoek gebracht aan het buddyprogramma van Villa Pinedo. De stichting is winnaar van één van de drie Appeltjes van Oranje 2020 van het Oranje Fonds. Villa Pinedo biedt kinderen en jongeren met gescheiden ouders online ondersteuning en advies.

Koningin Máxima sprak met de oprichter en met medewerkers van Villa Pinedo over het ontstaan van het buddyprogramma, het via een online platform matchen van ervaringsdeskundigen met kinderen en jongeren en over het laagdrempelige contact tussen lotgenoten. Ook is gesproken over het implementeren van het programma binnen alle gemeenten in Nederland.

Aansluitend ging Koningin Máxima met buddykoppels in gesprek over hun ervaringen, wat de deelname aan het programma voor hen betekent en wat zij van elkaar leren. Het werkbezoek werd afgesloten met een gesprek met jongeren die eerst hebben deelgenomen aan het buddyprogramma en nu als buddy actief zijn en kinderen met ouders die gaan of zijn gescheiden steunen en begeleiden.

Villa Pinedo is een community van en voor kinderen met gescheiden ouders. Ervaringsdeskundige jongeren bieden kinderen en andere jongeren online een luisterend oor. Villa Pinedo wil alle kinderen en jongeren met gescheiden ouders bereiken en ondersteunen en hierdoor op langere termijn de impact van scheiden op de samenleving beperken.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en ervoor zorgen dat mensen weer mee kunnen doen in de samenleving. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Tijdens het werkbezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 181