Koning bezoekt Mooiste Oranjestraat van Nederland

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagavond 17 juni een bezoek gebracht aan de Marktweg in Den Haag, die een prijs won als Mooiste Oranjestraat van Nederland. De straat kreeg de prijs bij een campagne om het gevoel van saamhorigheid te vergroten in de straat tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

De Koning werd samen met burgemeester Jan van Zanen van Den Haag rondgeleid door de initiatiefnemers voor het versieren van de Marktweg, de broers Danny en Raymond Zwennes.  

Zij vertelden de Koning dat ze de straatversiering al 30 jaar verzorgen bij alle EK’s en WK’s. De broers gaan hierbij langs de buurtbewoners voor overleg en financiële bijdragen en benaderen de lokale middenstand om de versieringen te sponsoren. Het versieren van de straat doet de buurt gezamenlijk. Ter afsluiting bezocht de Koning de tuin van een woning aan de Marktweg, waar bewoners tijdens het EK naar de wedstrijden kunnen kijken.

RVD, nr. 183