Koninklijk Paar reikt Groeicertificaten uit aan deelnemers Oranje Fonds Groeiprogramma

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima reiken woensdagmiddag 30 juni in Hilversum de groeicertificaten uit aan de tweeëntwintig deelnemende organisaties van de vierde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. De organisaties hebben succesvol de vierde editie van het Groeiprogramma dat liep van maart 2017 tot en met april 2021 doorlopen.

Het Groeiprogramma heeft als doel het vergroten van de professionaliteit van ondernemingen met een sociale doelstelling en het vergroten van het maatschappelijk effect van het sociale initiatief.

Hiervoor krijgen de deelnemers diverse workshops, trainingen en bijeenkomsten aangeboden. Zo wordt niet alleen hun kennis en expertise vergroot, maar ook hun netwerk uitgebreid. Daarnaast stelt het Oranje Fonds ruim drie jaar financiering beschikbaar. AMB Amro Foundation, McKinsey, PWC, &Samhoud en Vebego zijn partners van het Groeiprogramma.

Tijdens de uitreiking wordt een onderzoek naar de resultaten gepresenteerd. Daarnaast spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met de partners en met de deelnemers over hun ervaringen en de lessen die zij gedurende het Groeiprogramma hebben geleerd.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. De afgelopen jaren hebben zij diverse projecten van het Groeiprogramma bezocht. Zo was de Koning in 2017 bij de Talentfabriek 010 in Rotterdam en bezocht hij in 2019 Stichting Fietsmaatjes in Warmond. Koningin Máxima bezocht digitaal onder meer Stichting JobOn en Elance Academy.

Tijdens de uitreiking worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 191