Prinses Beatrix bezoekt tentoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden bezocht maandagmiddag 12 juli 2021 de beeldententoonstelling ‘Voorhout Monumentaal’ op het Lange Voorhout en in de binnentuin van Pulchri Studio in Den Haag. Aan het Lange Voorhout zijn twintig beelden dag en nacht gratis te bezichtigen. Daarnaast staan er enkele beelden in de binnentuin van Pulchri Studio.

‘Voorhout Monumentaal’ is georganiseerd door Pulchri Studio, een kunstenaarsvereniging en galerie voor hedendaagse kunst. Pulchri Studio is in 2021 precies 120 jaar gevestigd aan het Lange Voorhout. Doel van de tentoonstelling is een ontmoeting te realiseren met beeldende kunst waarin de stad Den Haag nationaal en internationaal als initiatiefrijke cultuurstad wordt gepresenteerd.

Prinses Beatrix sprak met enkele kunstenaars van wie een beeld in de tentoonstelling is opgenomen. Daarnaast kreeg de Prinses een rondleiding over de tentoonstelling. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio.

Tijdens het bezoek zijn de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 205