Prinses Margriet onthult kunstwerk ter ere van 50-jarig Apenheul

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden heeft maandagmiddag 12 juli in de binnenstad van Apeldoorn een kunstwerk onthuld ter ere van het 50-jarig jubileum van Apenheul. Prinses Margriet sprak na de onthulling van het bronzen beeld ‘Jarig aapje’ van Florentijn Hofman met de initiatiefnemers en de kunstenaar.

Het kunstwerk krijgt een blijvende plek in de stad en staat symbool voor de verbondenheid van een iconisch park met de stad Apeldoorn. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Stichting Apenheul Apeldoorn.

Oprichter Wim Mager vestigde vijftig jaar geleden Apenheul in stadspark Berg & Bos. Zijn visie op het houden van dieren was dat mensen meer plezier aan dieren beleven als de dieren het naar hun zin hebben. Dat betekent dat de apen in Apenheul leven in grotere gebieden en los rondlopen tussen de bezoekers.

Het kunstwerk is een initiatief van het Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur (ACEC), Apeldoorn Marketing en de gemeente Apeldoorn. 

RVD, nr. 204