Koningin Máxima opent 3D-geprinte brug

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft donderdag 15 juli op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam een 3D-geprinte brug geopend. Na de opening met behulp van een robot, sprak Koningin Máxima met de ontwerpers, bouwers, gemeente en buurtbewoners.

De innovatieve stalen voetgangersbrug is een prijswinnend ontwerp van Joris Laarman Lab, geproduceerd door roboticabedrijf MX3D, in opdracht van de gemeente Amsterdam. De brug is gemaakt met nieuwe 3D-printtechnieken die laag voor laag organische vormen in staal weten te creëren. De brug heeft een futuristisch ontwerp, met glanzend stalen golven van 12,2 meter lang en 6,3 meter breed en beschikt over slimme sensoren die onder meer verkeersstromen, drukte en temperatuur meten. De brug is geplaatst ter vervanging van een oude voetgangersbrug die wordt gerestaureerd.

RVD, nr. 212