Prinses Margriet opent vernieuwd MECC Maastricht

In verband met de op dit moment geldende coronamaatregelen is dit evenement – dat verplaatst was naar 6 december 2021 – geannuleerd.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 16 september het vernieuwde congrescentrum van MECC Maastricht.

MECC Maastricht werd in 1988 al geopend door Prinses Margriet. Sindsdien is het een locatie voor nationale en internationale beurzen en congressen met economische waarde voor de stad Maastricht en de regio.

In 2019 werd gestart met de aanpassing en uitbreiding van MECC Maastricht om als congreslocatie te kunnen blijven voldoen aan de eisen van internationale evenementorganisaties en -deelnemers. Het nieuwe gebouw werd in mei opgeleverd. De totale investering van ruim vijftig miljoen is gefinancierd door de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en MECC Maastricht.  Het congrescentrum heeft onder andere een nieuwe aanblik gekregen en de capaciteit is uitgebreid van drieduizend naar vijfduizend bezoekers.

Tijdens een feestelijk openingsprogramma worden door middel van onder meer tafelgesprekken en video’s de vernieuwing en uitbreiding van MECC Maastricht toegelicht. Ook worden de gevolgen van de kenniseconomie voor de organisatie van congressen, het hedendaagse aanbod van cultuur en evenementen en noodzakelijke partnerships besproken. Na de officiële openingshandeling wordt Prinses Margriet rondgeleid door het vernieuwde gebouw.

RVD, nr. 223