Koning bij viering 50-jarig bestaan Rotterdam Ahoy

Zijne Majesteit de Koning is op donderdagmorgen 9 september aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van Rotterdam Ahoy en de opening van het nieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en RTM Stage.

Rotterdam Ahoy is een accommodatie voor beurzen, (sport)evenementen, concerten, congressen en vergaderingen. Sinds de opening in 1971 is Ahoy uitgegroeid tot één van de grootste evenementenhallen van Nederland waar jaarlijks anderhalf miljoen bezoekers terechtkunnen. In 2018 werd de eerste paal geslagen van het Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage. Door deze nieuwbouw, opgeleverd tijdens de coronaperiode in november 2020, kunnen er nog meer bezoekers worden ontvangen en zijn er bijna 30.000 extra vierkante meters gecreëerd. RTM Stage telt vijfendertig zalen, diverse foyers en exporuimtes en heeft een uniek auditorium.

Na een rondleiding door het RACC onthult Koning Willem-Alexander een interactief muzikaal kunstwerk op het voorplein. Het ontwerp is tot stand gekomen door een artistieke samenwerking tussen Arttenders en Jonas Vorwerk. Het kunstwerk, dat actief gebruikt kan worden door bezoekers en omwonenden, wordt door Rotterdam Ahoy geschonken aan de stad Rotterdam en haar inwoners.

RVD, nr. 234