Koninklijk Paar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn zaterdagavond 25 september aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in TivoliVredenburg in Utrecht.

De Bachvereniging werd in 1921 opgericht om Bachs Matthäus-Passion uit te voeren in de Grote Kerk in Naarden. Het vocaal-instrumentaal ensemble verzorgt jaarlijks ruim zestig concerten in binnen- en buitenland. Met het project ‘All of Bach’ probeert de Bachvereniging de muziek van Bach voor iedereen toegankelijk te maken via YouTube. Daarnaast leidt de Bachvereniging via het Young Bach Fellowship barokmusici op, worden amateurmusici in de regio Utrecht gecoacht en brengt ze via educatieprogramma’s jongeren in contact met het werk van Bach.

Tijdens de jubileumviering houden de directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging en de van burgemeester Utrecht een toespraak. Aansluitend speelt de Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato het werk Die Kunst der Fuge. Bijzonder aan deze compositie is dat onbekend is voor welke instrumenten het is geschreven. Vanuit verschillende plekken in de zaal spelen kwartetten delen (fuga’s). Lichtkunstenaar Folkert Uhde ondersteunt met zijn werk het optreden van de musici. Na het concert spreekt het Koninklijk Paar met musici en betrokkenen bij de Bachvereniging.

Tijdens het concert worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

RVD, nr. 256