Koningin Máxima opent hoofdkantoor AFAS Software

Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 5 november in Leusden het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software.

AFAS ondersteunt grote en kleine bedrijven en organisaties bij het automatiseringsproces met één standaard online softwareapplicatie. Zo liggen de gegevens van de financiële administratie, salarisadministratie en projectadministratie vast in dezelfde database. Twintig procent van het nieuwe pand van AFAS is bedoeld als werkplek. De overige ruimte is gericht op het ontvangen en inspireren van gasten en omvat onder meer een theater, meerdere auditoria  en sportfaciliteiten. Door de toepassing van zonwerende beglazing, een duurzame klimaatinstallatie en een dak met geïntegreerde zonnecellen functioneert het nieuwe kantoor zo goed als energieneutraal.

Tijdens een rondleiding spreekt Koningin Máxima met een aantal medewerkers en krijgt zij toelichting op de kunstwerken in en buiten het gebouw, het toezicht op de continuïteit en veiligheid van de systemen, vitaliteit, duurzaamheid en nieuwe manieren van werken. Het openingsprogramma vindt plaats in het AFAS theater waar congressen, premières en andere evenementen worden georganiseerd.

AFAS Software won in 2018 de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf. Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting en bracht begin 2019 een werkbezoek aan AFAS.

RVD, nr. 305