Koning en Prinses Beatrix bij 23e editie Nederlands Balletgala Dansersfonds ’79

Zijne Majesteit de Koning en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden wonen maandagavond 15 november de 23e editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds ’79 in het DeLaMar in Amsterdam.

Het Nederlands Balletgala wordt dit jaar opgedragen aan alle Nederlandse dansers en in Nederland werkzame dansers, voor wie oefenen en de mogelijkheid om op te treden door de coronacrisis onder druk kwamen te staan.

Tijdens het Balletgala zijn onder meer optredens te zien van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst. Ook worden tijdens het gala aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.

Stichting Dansersfonds ’79 is opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarrière moeten beëindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eén van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.

RVD, nr. 312