Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben woensdag 27 oktober 2021 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 26 genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder andere de Europees Kampioen Schoenreparatie, de wereldkampioen freestyle voetbal, de Architect van het Jaar, de winnaar van Het Gouden Kookboek en enkele winnaars van de journalistieke prijs De Tegel. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

RVD, nr. 315