Koninklijk Paar bij achtergrondgesprek over thema migratie

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdagmiddag 18 november een achtergrondgesprek bijgewoond over migratievraagstukken in Griekenland. Dit onder andere ter voorbereiding op het voorgenomen staatsbezoek aan dit land. Naast het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Justitie en Veiligheid waren diverse NGO’s die in Griekenland actief zijn, zoals Stichting Vluchteling, Stichting Bootvluchteling en Movement on the Ground, bij het gesprek aanwezig. Het gesprek vond in besloten kring plaats op Paleis Huis ten Bosch.

De Koning en Koningin Máxima voeren met regelmaat oriënterende achtergrondgesprekken over uiteenlopende onderwerpen en thema’s. Dit gebeurt telefonisch, ten paleize en op locatie.

Het staatsbezoek aan Griekenland vindt plaats van 13 tot en met 15 december, onder voorbehoud van wijzigingen in de coronasituatie en –maatregelen.

RVD. nr. 334