Koninklijk Paar luncht met uitblinkers

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben donderdag 25 november 2021 in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie.

De 26 genodigden hebben de afgelopen periode een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media, wetenschap, sport en bedrijfsleven.

Tot de genodigden behoorden deze keer onder anderen de Wereld- en Olympisch kampioen BMX, de winnaars van de European Cartoon Award en de wetenschappelijke Spinozapremie, die van de P.C Hooftprijs voor beste dichter, die van de Zilveren Nipkowschijf voor beste programmamaker en de winnaars van de theaterprijs Louis’Or en de dansprijs de Gouden Zwaan. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een uitblinkerslunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

RVD, nr. 340