Prinses Beatrix aanwezig bij concert ter nagedachtenis aan Bernard Haitink

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zondagavond 6 februari aanwezig bij het herdenkingsconcert voor Bernard Haitink in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Haitink overleed afgelopen jaar op 21 oktober op 92-jarige leeftijd. Hij wordt gezien als één van de grootste dirigenten van zijn generatie.

Bernard Haitink was van 1961 tot 1988 chef-dirigent van het Concertgebouworkest. In 1999 werd hij benoemd tot eredirigent. Met het herdenkingsconcert wil het Koninklijk Concertgebouworkest Haitink eren voor zijn verdiensten voor zowel het orkest als voor de muziekwereld. Honorair gastdirigent Iván Fischer leidt Gustav Mahlers Eerste symfonie en een nieuw werk van de Britse componist Mark-Anthony Turnage, A Cortege for Bernard Haitink.

Prinses Beatrix is aanwezig bij het concert en spreekt na afloop met musici en nabestaanden van Haitink.

Het concert is zondagavond 13 februari om 19.20 uur te zien op NPO2.

RVD, nr. 25