Prinses Beatrix en Prinses Margriet bij jubileumvoorstelling Introdans

Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Margriet der Nederlanden wonen donderdagavond 10 februari de jubileumvoorstelling bij van het 50-jarige Introdans. De voorstelling wordt opgedragen aan het Prinses Beatrix Spierfonds, dat vijfenzestig jaar bestaat. Het optreden van Introdans vindt plaats in theater Amare in Den Haag tijdens Holland Dance Festival.

Het Spierfonds, Holland Dance Festival en Introdans werken bij deze voorstelling samen om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Dans symboliseert de ultieme bewegingsvrijheid, die begint bij gezonde spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend.

Introdans laat in de balletten een duidelijke relatie met het festival en met de stad Den Haag zien, met drie balletten van Jiří Kylián.

Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans en Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het naar haar vernoemde Prinses Beatrix Spierfonds.

RVD, nr. 29