Prinses Beatrix bezoekt Koninklijke Marechaussee

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden brengt woensdag 23 februari een werkbezoek aan de Koninklijke Marechaussee. Het bezoek vindt plaats op het Opleidings-, Trainings-, en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn. Op 3 juli 1956 werd Prinses Beatrix benoemd tot Schutsvrouwe van de Koninklijke Marechaussee.

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de staat, in Nederland en daarbuiten. Wereldwijd wordt de Marechaussee ingezet op plaatsen van strategisch belang zoals luchthavens, aan de buitengrenzen van Europa en in oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld.

Aan de hand van een fototentoonstelling wordt teruggekeken op de betrokkenheid van Prinses Beatrix bij de Koninklijke Marechaussee. De foto’s zijn geselecteerd in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Vervolgens gaat Prinses Beatrix in gesprek met diverse betrokkenen over de invloed van recente maatschappelijke ontwikkelingen op de positie en de inzet van de Marechaussee. Een voorbeeld hiervan is informatiegestuurd optreden waarbij mensen en middelen daar worden ingezet waar het meeste effect te behalen is. Ook spreekt de Prinses met studenten en docenten over de opleiding van de Marechaussee. Tijdens dit gesprek is speciale aandacht voor blended learning, een mix van leren met en zonder technologie, en voor diversiteit en inclusiviteit binnen de organisatie. Tot slot bekijkt Prinses Beatrix verschillende types materieel zoals robothond SPOT, drones en ruiters.

RVD, nr. 41