Koning opent gerobotiseerd distributiecentrum Picnic

Zijne Majesteit de Koning opent op vrijdagmiddag 1 april het nieuwe distributiecentrum van websupermarkt Picnic in Utrecht. Het distributiecentrum is bijna volledig gerobotiseerd en kan 150.000 klanten per week van boodschappen voorzien. 

Picnic werd in 2015 opgericht in Amersfoort. Het bedrijf bezorgt boodschappen gratis thuis met elektrische wagentjes. Hierdoor is de bezorging milieuvriendelijker en stil. Doordat Picnic alleen levensmiddelen inkoopt die door klanten zijn besteld, draagt het bedrijf bij aan het voorkomen van voedselverspilling. Picnic heeft 850.000 klanten in 200 plaatsen in Nederland en bezorgt ook in Duitsland en Frankrijk. In totaal werken ruim 10.000 mensen bij het bedrijf. Ondank de hoge mate van robotisering biedt de nieuwe vestiging in Utrecht ook plaats voor 800 tot 1.000 werknemers.  

Voorafgaand aan de opening geven de oprichters van Picnic een korte presentatie over het bedrijf en het nieuwe gerobotiseerde distributiecentrum. Koning Willem-Alexander krijgt na de openingshandeling een rondleiding door het distributiecentrum waarbij onder meer wordt gestopt bij verschillende nieuwe robot technologieën die Picnic speciaal heeft ontwikkeld voor dit distributiecentrum. Tot slot spreekt de Koning met diverse werknemers over hun werkzaamheden bij Picnic.

RVD, nr. 60