Koninklijk Paar neemt deel aan NLdoet op Zorgboerderij Op Aarde

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben zaterdagochtend 12 maart op Zorgboerderij Op Aarde in Brielle deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kan iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Het Koninklijk Paar is beschermpaar van het Oranje Fonds. 

Multifunctionele boerderij Op Aarde is een boerenbedrijf gecombineerd met zorg en zingeving en wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Naast het produceren en de verkoop van voedsel biedt Op Aarde ook zaalverhuur en activiteiten rond zingeving. Daarnaast is er sinds 2012 Zorgboerderij Op Aarde. Hier kunnen thuiswonende ouderen met beginnende dementie terecht voor dagbesteding. De dagbesteding ontlast de mantelzorgers en zorgt dat de deelnemers langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De ouderen werken mee in en om de boerderij: ze verzorgen de dieren, doen klusjes in de werkplaats, houden de moestuin bij en helpen met koken. De gekwalificeerde zorg is in handen van de zorginstelling Catharina, thuis op Voorne. Het team van de zorgboerderij wordt ondersteund door 25 vrijwilligers. Zorgboerderij Op Aarde doet voor de tiende keer mee met NLdoet. Tijdens deze voorjaarsschoonmaak hielpen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en diverse vrijwilligers met het snoeien van de perenbomen, het schoonmaken van de tuinmeubelen, het uitmesten van de dierenverblijven en het poetsen van de binnenruimtes van de zorgboerderij.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen kan meedoen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Daarom versterkt en verbindt het fonds organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden sociale initiatieven met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning.

RVD, nr. 65