Koningin Máxima ontvangt rapport over financiële hulpverlening bij voorjaarscongres van 90-jarig NVVK

Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagochtend 12 april in het Wilminktheater in Enschede bij het voorjaarscongres van de NVVK ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. De NVVK is de branchevereniging voor financiële hulpverlening. Koningin Máxima neemt een rapport in ontvangst over de effecten van financiële hulpverlening. Het onderzoek is gehouden in opdracht van de NVVK. Koningin Máxima is erevoorzitter van SchuldenlabNL.

Na afloop van het plenaire deel spreekt Koningin Máxima met de drie finalisten van de verkiezing ‘Financiële hulpverlener van het jaar’ over hun ervaringen. Ook is er een gesprek met hulpvragers en hulpverleners die meewerken aan een documentaire over de effecten van financiële hulpverlening op de levens van mensen. Het bezoek wordt afgesloten met een gesprek met schuldeisers, zoals zorgverzekeraars, energieleveranciers en de Belastingdienst.

De NVVK verenigt organisaties die hulp bieden aan mensen met financiële zorgen. Het gaat onder meer om schuldhulpverlening, budgetbeheer en financiële bewindsvoering. In het geval van schuldhulp kijken de NVVK-leden ook naar de belangen van de schuldeisers. Circa 100 gemeenten, kredietbanken, stichtingen en private organisaties zijn lid. De NVVK behartigt de belangen van haar leden door overleg met betrokken ministeries, de politiek en andere stakeholders, zoals de rechterlijke macht, de incassosector en schuldeisers. De vereniging ordent de sector met kwaliteitssystemen en certificering.

Stichting SchuldenlabNL is een samenwerkingsverband tussen publieke en private partijen en is in 2018 opgericht met als doel Nederland schuldenzorgvrij te maken. De organisatie ondersteunt het opschalen van succesvolle schuldhulpmethoden. De NVVK is een van de partners.

RVD,  nr. 83