Koning opent nieuwe woningfabriek van Barli

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 20 april in Uden de nieuwe woningfabriek van Barli. De woningfabriek bouwt kant-en-klare houten woningen voor woningcorporaties en ontwikkelaars. De Koning maakt een rondleiding door de nieuwe productiehallen, spreekt met medewerkers en opent een modelwoning.

Barli is in 1986 opgericht en produceert jaarlijks ongeveer 800 woningen in vijf productie- en assemblagehallen in Uden. Het betreft veelal duurzame houten woningen. Door de modules grotendeels in de fabriek te bouwen en niet op de bouwplaats zelf, kunnen projecten sneller opgeleverd worden. De woningen zijn voor 95% klaar (incl. keuken, sanitair, installaties e.d.) als ze naar de bouwlocatie worden getransporteerd. De permanente woningen kunnen ook worden ingezet op tijdelijke locaties (flexwonen). Met de ge√Įndustrialiseerde productielijnen levert Barli een ¬†bijdrage aan een gezonder leefklimaat en het woningtekort.

RVD, nr. 94