Koning opent tentoonstelling FLASH | BACK in Mauritshuis

Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 1 juni de tentoonstelling FLASH | BACK in het Mauritshuis, dat in 2022 zijn 200-jarig bestaan viert. In de tentoonstelling vertalen zestien fotografen, zowel gevestigde namen als aanstormend talent, het werk van 17de eeuwse meesters naar zestien nieuwe kunstwerken.

Alle fotografen zijn van Nederlandse of Vlaamse bodem, net zoals de collectie van het Mauritshuis bestaat uit Vlaamse en Nederlandse Oude Meesters. Daarnaast is gekeken naar verschil in focus van de fotografen, van documentaire fotografie tot aan stillevens en (zelf)portretten. De deelnemende fotografen zijn: Sara Blokland, Morad Bouchakour, Anton Corbijn, Elspeth Diederix, Desirée Dolron, Rineke Dijkstra, Kadir van Lohuizen, Sanja Marušić, Vincent Mentzel, Erwin Olaf, Kevin Osepa, Ahmet Polat, Carla van de Puttelaar, Viviane Sassen, Dustin Thierry en Stephan Vanfleteren.

Het 200-jarig jubileumjaar staat in het teken van delen en inspireren. Het hele jaar vinden tentoonstellingen en evenementen plaats in en rondom het museum.

RVD, nr. 123