Bondskanselier Scholz van Duitsland bezoekt Nederland

Bondskanselier Scholz van Duitsland brengt donderdag 19 mei 2022 een bezoek aan Nederland. Het eerste officiële bezoek van de bondskanselier aan ons land staat in het teken van de goede bilaterale relatie tussen Nederland en Duitsland. Tijdens het bezoek van de bondskanselier staan ontvangsten door Zijne Majesteit de Koning en minister-president Rutte op het programma.

Minister-president Rutte heet bondskanselier Scholz welkom bij aankomst in Nederland. Hierna vertrekken zij naar Paleis Huis ten Bosch waar de bondskanselier in audiëntie wordt ontvangen door de Koning.

Aansluitend gaan de bondskanselier en de minister-president naar het ministerie van Algemene Zaken voor een delegatieoverleg. Tijdens dit overleg zal onder meer gesproken worden over de oorlog in Oekraïne, de bilaterale samenwerking, klimaat en energie en overige onderwerpen op de Europese agenda.

Het bezoek wordt afgesloten met een informeel diner.

RVD nr. 145