Prinses Beatrix bij symposium Spierfonds voor jonge onderzoekstalenten

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is vrijdagmorgen 10 juni in Zeist aanwezig bij ‘Muscles2Meet – Neuromuscular Young Talent Symposium’, een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Muscles2Meet is georganiseerd door promovendi op het terrein van spierziekten en is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziektenveld. Het symposium wordt georganiseerd samen met het Spierziekten Centrum Nederland, een samenwerkingsverband van expertisecentra. Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium in 2015 en was aanwezig bij de eerdere drie symposia.

De bijeenkomst wordt geopend door prof.dr. Aartsma-Rus (LUMC), die een lezing houdt over innovatieve individuele RNA-therapie voor mensen met een spierziekte. Aansluitend spreekt Prinses Beatrix met diverse jonge wetenschappers en promovendi. Ook ontmoet zij twee patiënten die verbetering ervaren sinds ze behandeld zijn met een nieuw medicijn. 

Prinses Beatrix is sinds 1956 beschermvrouwe van het Prinses Beatrix Spierfonds. 

RVD, nr. 151