Koninklijk Paar en minister-president bij diner Raad van Bestuur Europese Centrale Bank

Zijne Majesteit de Koning, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Rutte zijn woensdagavond 8 juni in het Rijksmuseum aanwezig bij een diner ter gelegenheid van de tweedaagse beleidsvergadering van de Raad van Bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB). Deze bestuursvergadering wordt iedere zes weken in Frankfurt gehouden en één keer per jaar in een andere lidstaat. De Nederlandsche Bank (DNB) is dit jaar gastheer.

De Raad van Bestuur is het belangrijkste besluitvormingsorgaan van de ECB. Hij bestaat uit zes directieleden en de gouverneurs/presidenten van de nationale centrale banken van de negentien landen van het eurogebied. De vergadering neemt besluiten over monetair beleid en over de ECB-rente. Nederland zou al in 2020 gastheer zijn van de externe rentevergadering.  Deze werd echter vanwege de coronapandemie uitgesteld. 

Tijdens het besloten diner houden de president van DNB en gastheer, Klaas Knot, en de president van de ECB, mede-gastvrouw Christine Lagarde, een toespraak. Daarnaast spreken minister-president Mark Rutte en de directeur van het Rijksmuseum, Taco Dibbits, de gasten toe. 

RVD, nr. 177