Koningin Máxima spreekt met president ECB Lagarde over financiële inclusie

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 8 juni in het Koninklijk Paleis Amsterdam een gesprek gehad met de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, over diverse onderwerpen in het kader van financiële inclusie. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). 

Koningin Máxima en mevrouw Lagarde spraken onder meer over CBDC, het digitale geld van de centrale banken. Dit betaalmiddel kan mensen en bedrijven in de toekomst nieuwe mogelijkheden bieden en het gebruik van financiële diensten in een steeds digitaler wordende  economie ondersteunen. Andere onderwerpen waren financiële gezondheid in zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden en het verbeteren van gegevensbeheer om financiële diensten beter te kunnen afstemmen op de behoeften van ondernemers en individuen. Nog altijd hebben 1,7 miljard volwassenen wereldwijd geen toegang tot financiële diensten (Global Findex 2017), het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (landbouw) bedrijven.

RVD, nr. 181