Koning aanwezig bij Paleissymposium 'De toekomst van toerisme'

In het Koninklijk Paleis Amsterdam vond dinsdagavond 14 juni het Paleissymposium plaats. Zijne Majesteit de Koning was gastheer van het symposium met het thema ‘De toekomst van toerisme’. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden was eveneens aanwezig.

Diverse aanwezige sprekers belichtten het onderwerp vanuit hun eigen expertise. Dario Nardella, burgemeester van Florence, ging in op toerisme vanuit stedelijk perspectief. Jan van der Borg, hoogleraar toerisme aan de universiteiten van Venetië en Leuven sprak over (massa)toerisme vanuit een cultureel en wetenschappelijk perspectief. Ilja Leonard Pfeijffer, dichter en schrijver, gaf tijdens het Paleissymposium een persoonlijke reflectie op het thema. De bijeenkomst werd gemodereerd door journalist en auteur Tracy Metz.

In het Koninklijk Paleis Amsterdam wordt jaarlijks een tweetal symposia georganiseerd waarbij de Koning gastheer is. Vooraanstaande sprekers uit de hele wereld bieden tijdens deze bijeenkomsten een bijzondere visie op uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken en actuele thema's. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam.

RVD, nr. 186