Koning bij jubileum Krajicek Foundation

Zijne Majesteit de Koning was donderdag 7 juli in Den Haag aanwezig bij de viering van het 25-jarig jubileum van de Krajicek Foundation. De stichting heeft inmiddels 127 Krajicek Playgrounds in aandachtswijken, waarmee jeugd wordt gemotiveerd om regelmatig te bewegen en daarmee een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Het jubileum vond plaats bij de allereerste ‘Playground Hondius’  die compleet vernieuwd is.   

De Koning maakte een rondgang over de nieuwe playground. Hij sprak onder meer met scholarshippers, die als jongeren uit de wijk positief opvallen en in ruil voor een studiebeurs wekelijks sportactiviteiten op de Krajicek Playground organiseren. Ook bekeek de Koning sportactiviteiten op het tennis-, voetbal- en basketbalveld van leerlingen van de naastgelegen basisschool ‘de Klimop’. Daarbij sprak hij met buurtcoaches en kinderen. Samen met Richard Krajicek en kinderen vierde de Koning het jubileum door ballen met ‘25’ in ontvangst te nemen.          

Richard Krajicek startte zijn stichting met tennisvelden op schoolpleinen. Inmiddels zijn 127 Krajicek Playgrounds verspreid over het hele land waar dagelijks meer dan 5.500 kinderen en jongeren gebruik van maken. De speelvelden vormen een veilige plek dicht bij huis waar kinderen onder begeleiding onbezorgd kunnen sporten en spelen. De stichting heeft ruim 2.500 studiebeurzen uitgereikt aan jongeren in het Krajicek Scholarshipprogramma.
De Krajicek Foundation organiseert al 10 jaar de Koningsspelen, samen met andere partijen. 
 

RVD, nr. 205