Geloofsbrieven ambassadeurs Chili, Kenia en Koeweit

Zijne Majesteit de Koning ontvangt woensdagochtend 31 augustus op Paleis Noordeinde in Den Haag voor de overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Republiek Chili, Z.E. Jaime Moscoso Valenzuela, de ambassadeur van de Republiek Kenia, H.E. Margaret Wambui Ngugi Shava, en de ambassadeur van de Staat Koeweit, Z.E. Ali Ahmad Ebraheem S. Aldafiri.

De ambassadeurs worden met een galarijtuig opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De ambassadestaf rijdt mee in een blauw rijtuig. Bijrijders in galatenue begeleiden het galarijtuig. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. De ambassadeurs zijn gekleed in jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van het Commando Luchtstrijdkrachten. De muziek wordt verzorgd door het Orkest der Koninklijke Luchtmacht.
Bij het Paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur volgt een inspectie van de erewacht en treedt de ambassadeur met gevolg naar binnen. Bij het vertrek van de ambassadeur volgen opnieuw vier ereroffels.

RVD, nr. 224