Prinses Beatrix opent jubileumexpositie 175 jaar Pulchri studio

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent zaterdagmiddag 1 oktober 2022 de jubileumexpositie van kunstenaarsvereniging en galerie Pulchri Studio in Den Haag. Prinses Beatrix, beschermvrouwe van Pulchri Studio, neemt het eerste exemplaar van het jubileumboek Pulchri Studio 175 jaar in ontvangst waarmee de expositie geopend wordt.  

De jubileumexpositie toont de verscheidenheid van de kunstenaarsvereniging door de jaren heen. Er is een tentoonstelling te zien met gecombineerde werken van kunstenaars en van meesters uit de tijd van de Haagse School als hommage aan hun bijdrage aan de kunst. Naast een tentoonstelling over zelfportretten in de vorm van foto´s, schilderijen, tekeningen en beelden, is een zaal ingericht met nieuwe media en beamerkunst. Tot slot is een tentoonstelling te bezichtigen die gewijd aan jonge vrouwelijke kunstenaars. 

Pulchri Studio is op 23 januari 1847 opgericht door de kunstschilders Hardenberg, Roelofs, Van Hove en Weissenbruch om de belangen van de beeldende kunst  te bevorderen en kunstbeschouwingen te houden. In 1901 werd de huidige locatie aan het Lange Voorhout in Den Haag in gebruik genomen. De vereniging van – overwegend Haagse - beeldend kunstenaars biedt een ontmoetingsplaats voor alle disciplines in de beeldende kunst.

De jubileumexpositie is 2 tot en met 23 oktober 2022 te bezichtigen.  
 

RVD, nr. 226