Prinses Beatrix bij het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is zaterdagmiddag 8 oktober op het terrein van Paleis Soestdijk aanwezig bij het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Het Oranjepad is een wandeling van en naar paleis Soestdijk om aandacht te vragen voor de strijd tegen spierziekten. Gezamenlijk hebben de wandelaars één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Prinses Beatrix is aanwezig bij de finish van het Oranjepad en de bekendmaking van de opbrengst. Voorafgaand spreekt de Prinses met bijzondere actievoerders, mensen met een spierziekte en andere betrokkenen bij het Spierfonds. 

Prinses Beatrix is sinds 1957 beschermvrouwe van het naar haar vernoemde fonds.

RVD, nr. 236