Koningin Máxima bij aanbieding ‘Staat van het mkb 2022’ bij werkbezoek aan Secrid

Hare Majesteit Koningin Máxima is donderdag 17 november bij familiebedrijf Secrid in Den Haag aanwezig bij de aanbieding van het Jaarbericht ‘Staat van het mkb 2022’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Het jaarbericht wordt in het bijzijn van alle Comitéleden door voorzitter Jacques van den Broek aangeboden aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens en de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. Voorafgaand is er een rondleiding door het bedrijf.

Het Jaarbericht ‘Staat van het mkb’ wordt voor de zevende keer uitgebracht. Het is een trendanalyse van het midden- en kleinbedrijf, vooral gebaseerd op de meest recente data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De cijfers en analyses geven inzicht in de economische situatie van het mkb in Nederland. Mede op basis daarvan adviseert het Comité de minister over versterking van het groeipotentieel van het mkb. Thema’s zijn onder meer verduurzaming, digitalisering, financiering, arbeidsmarktmobiliteit en talentontwikkeling. 

Met het bezoek aan Secrid vraagt het Comité ook aandacht voor de Dag van de Ondernemer die op vrijdag 18 november wordt gehouden. Koningin Máxima, minister Adriaansens en de beide voorzitters krijgen een rondleiding door het bedrijf. Secrid produceert duurzame beschermhoezen voor passen, cardprotectors, en portefeuilles op zakformaat voor de lokale en internationale markt. Dit gebeurt vanuit een bedrijfsfilosofie van sociale en duurzame verantwoordelijkheid. De productie is CO2 neutraal en gebeurt volledig handmatig in sociale werkbedrijven in Nederland. De hoofdvestiging in Den Haag is energieneutraal en duurzaam ingericht met aandacht voor talentontwikkeling van de ruim 100 medewerkers. 

Na de rondleiding biedt de voorzitter van het Comité het jaarbericht aan, gevolgd door een gesprek over de aanbevelingen van het Comité met Koningin Máxima, minister Adriaansens en Jacco Vonhof. 

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Koningin Máxima is lid van het Comité. 
 

RVD, nr. 304