Koningin Máxima opent bijeenkomst presentatie programma MIND Us

Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagmiddag 6 december een bijeenkomst van Stichting MIND Us op Paleis Noordeinde in Den Haag. Tijdens deze bijeenkomst presenteert het bestuur van MIND Us, waar Koningin Máxima erevoorzitter van is, zijn programma om de mentale gezondheid van jongeren te versterken. Minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn ook aanwezig.

Koningin Máxima opent de bijeenkomst waarna het bestuur van MIND Us het programma toelicht. Dit doen zij samen met jongeren en samenwerkingspartners. Het programma richt zich op de leefwereld van jongeren zelf in hun wijk en vrije tijd, op school en online. Na de plenaire presentaties nemen de aanwezigen deel aan interactieve workshops. Koningin Máxima schuift aan bij een docententraining en neemt deel aan een sessie waarin wordt geleerd hoe met jongeren in gesprek te gaan over hun mentale gezondheid. Ook is Koningin Máxima aanwezig bij een short-theater voorstelling over presentatiedruk en neemt ze deel aan een singer-songwriter sessie over de kracht van muziek om woorden te geven aan emoties. De bijeenkomst wordt afgesloten met een gesprek met minister Dijkgraaf en staatssecretaris Van Ooijen en met de installatie van de Raad van Richting van MIND Us. Deze Raad adviseert het bestuur en leest mee met de plannen van de stichting om ervoor te zorgen dat jongeren steeds centraal staan bij MIND Us. De Raad van Richting bestaat uitsluitend uit jongeren. Blikverruimers begeleidt de Raad van Richting bij hun werk. 

Op 30 maart lanceerde Koningin Máxima MIND Us in Rotterdam. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

RVD, nr. 314