Koningin Máxima bezoekt Nijkerk in kader van armoedeproblematiek

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagmiddag 14 december een werkbezoek gebracht aan Nijkerk in het kader van armoedeproblematiek. Zij sprak daar met inwoners, vrijwilligers en hulporganisaties over hun ervaringen met armoede. 

In het Paashuis, een ontmoetingsruimte voor en door buurtbewoners, sprak Koningin Máxima met inwoners van Nijkerk die zelf lastig rond kunnen komen of te maken hebben met stijgende kosten.

Daarna sprak zij bij Brink42, een ontmoetingsplek van de Stichting Streams, met vrijwilligers van betrokken vrijwilligersorganisaties in Nijkerk. Aan tafel zaten Stichting Streams, Voedselbank Nijkerk, Stichting Nijkerks Diaconaal Beraad en Schuldhulpmaatje Nijkerk. 

Tot slot sprak Koningin Máxima met professionals betrokken bij het thema armoede over hoe zij inwoners en medewerkers ondersteunen. Hierbij waren vertegenwoordigers aanwezig van Gemeente Nijkerk, Rabobank Randmeren, welzijnsorganisatie Sigma, Accent Praktijk Onderwijs en Stichting Streams. 

RVD, nr. 333