Koningin Máxima bij opnames Kerst Muziekgala 2022

Koningin Máxima is bij de opnames van het Kerst Muziekgala 2022, dat wordt uitgezonden op maandag 26 december om 21.10 uur op NPO 1. Tijdens het Kerst Muziekgala brengen kinderen vanuit het hele land (kerst)hits ten gehore. Ook treedt de Grootste Schoolband van Nederland op, gevormd door verschillende basisschoolklassen, die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds. Zij treden op met het nummer Muziek Is Van Ons.

Kinderen treden op met onder meer OG3NE, Edsilia Rombley, Karsu en Kriss Kross Amsterdam en laten tijdens het gala zien hoe leuk samen muziek maken is. 

Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen van Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Muziek draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Het bevordert de sociaal-emotionele ontwikkeling van het brein, maakt kinderen empathischer en vergroot hun zelfvertrouwen.