Prinses Beatrix bezoekt symposium In Vrijheid Verbonden over duurzaamheid

Update: dit bezoek is komen te vervallen.Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandagavond 16 januari 2023 in Tivoli Vredenburg in Utrecht een symposium bij van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van de bijeenkomst is ‘duurzaamheid vanuit levensbeschouwing’.

Tijdens de bijeenkomst is kunsthistorica en filosoof Eva Rovers hoofdspreker. Zij schreef een boek over manieren waarop gewone mensen kunnen zorgen voor buitengewone maatschappelijke veranderingen, zoals bij de klimaatcrisis. Daarnaast is er op het symposium een panelgesprek met jonge vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom, Islam en Humanisme over duurzaamheid vanuit deze tradities. Prinses Beatrix krijgt het eerste exemplaar van de bundel over duurzaamheid vanuit de tradities in Nederland overhandigd. Na afloop van de bijeenkomst gaat zij in gesprek met verschillende religieuze leiders en betrokken jongeren. 

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en sterk te maken voor de democratie. De eerste bijeenkomst werd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005 georganiseerd. De gemeente Utrecht is mede-gastheer.

RVD, nr. 336