Prinses Beatrix bij herdenking Watersnoodramp in Oude-Tonge

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is op 1 februari 2023 aanwezig bij de herdenking van de Watersnoodramp in Oude-Tonge. In dit dorp op Goeree-Overflakkee waren in 1953 de meeste dodelijke slachtoffers te betreuren. In 2023 is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant door de ramp werden getroffen. 

Beatrix is in de ochtend bij de herdenkingsdienst in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Kerk en bij de kransleggingen op de begraafplaats aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Hier liggen 305 slachtoffers begraven. Prinses Beatrix spreekt daarnaast met enkele overlevenden die in de rampnacht meerdere gezinsleden verloren.

In Nederland kwamen 1836 mensen om toen op 1 februari 1953 delen van Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant overstroomden. Elk jaar worden op verschillende locaties de slachtoffers van de ramp herdacht. In 2003 – vijftig jaar na de ramp - was Prinses Beatrix ook aanwezig bij de herdenking in Oude-Tonge. 

RVD, nr. 341