Koning nodigt honderd gasten uit voor lunch tien jaar Koningschap

Ter gelegenheid van zijn tienjarig Koningschap biedt Zijne Majesteit de Koning, samen met Hare Majesteit Koningin Máxima, op woensdag 26 april honderd mensen een feestelijke lunch aan in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch: een ‘10Maal’. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden is aanwezig. In een video roept de Koning op om inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden voor deze lunch voor te dragen. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen graag honderd gasten ontvangen die in de ogen van anderen een tien verdienen vanwege hun bijzondere betekenis voor hun omgeving.

Koning Willem-Alexander: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken. Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen. Kent u zo iemand? Dan wil ik diegene graag ontmoeten.”

Iemand voordragen kan tot en met maandag 20 februari via de website www.10maal.nl. De Dienst van het Koninklijk Huis maakt – na een gewogen loting onder toezicht van een notaris - een keuze uit de inzendingen op basis van de ingestuurde motivaties. De honderd genodigden krijgen uiterlijk begin april bericht.

RVD, nr. 22