Koningin Máxima bezoekt Instituut voor Publieke Waarden

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 14 februari een werkbezoek gebracht aan het Instituut voor Publieke Waarden in Utrecht. Gedurende een inhoudelijk programma maakte zij kennis met het IPW, dat zich middels (actie)onderzoek inzet om de publieke zaak te verbeteren. Aanleiding voor het bezoek zijn de raakvlakken die het IPW heeft met projecten van het Oranje Fonds, Stichting SchuldenlabNL en Stichting MIND Us, waar Koningin Máxima zich voor inzet.

In het eerste deel van het programma pitchten zes actieonderzoekers van IPW over onder andere dak- en thuisloosheid, datascience, uitsluitingsmechanismen en maatwerk. In het interactieve tweede deel bogen zij samen met Koningin Máxima het hoofd over een zogenaamd ‘wicked problem’: verduurzaming van verouderde wooncomplexen in aandachtswijken.

Het Instituut voor Publieke Waarden verzamelt kennis over publieke problemen en ontwerpt concrete interventies en oplossingen – op het niveau van bestuur, beleid en uitvoering – die de publieke zaak van vandaag verbeteren en die van de toekomst helpen creëren. Tevens biedt IPW ondersteuning aan individuele mensen die om wat voor reden dan ook vastlopen in hun leven.

RVD, nr. 25