Koning en minister Schouten bezoeken Simpel Switchen

Zijne Majesteit de Koning brengt woensdagmiddag 22 februari samen met minister Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen een werkbezoek aan het programma Simpel Switchen in de Participatieketen in Rotterdam. Dit programma heeft als doel om de overgang tussen uitkering en werk makkelijker te maken zodat iedereen mee kan komen in de samenleving op een passende werkplek. 

Simpel Switchen is in 2019 opgericht samen met ervaringsdeskundigen en uitvoeringspartners. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ondersteund en begeleid in de overgang van uitkering, dagbesteding, beschut werk of banenafspraken naar regulier werk. Hierbij worden financiële onzekerheden zoveel mogelijk weggenomen. En het is ook mogelijk om weer terug te schakelen indien de overgang naar regulier werk toch anders uitpakt.

De Koning en de minister krijgen een toelichting op Simpel Switchen en spreken met vertegenwoordigers van Pameijer en de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland over hoe zij het programma vertalen naar de praktijk. Pameijer ondersteunt mensen voor wie meedoen aan de samenleving lastig is en is één van de partners binnen Simpel Switchen. Aansluitend gaan Koning Willem-Alexander en minister Schouten in gesprek met cliënten en begeleiders. Op hun werkplek vertellen zij over hun ervaringen met de overgang naar werk. Tot slot spreken de Koning en de minister met werkgevers, zorgaanbieders, gemeenten en belangenbehartigers over de mogelijkheid en uitdagingen van Simpel Switchen.

De Koning brengt met regelmaat werkbezoeken samen met een minister of staatssecretaris. Tijdens deze bezoeken krijgt de Koning aan de hand van concrete voorbeelden te zien welke effecten het beleid van de bewindspersoon heeft in de praktijk.

RVD, nr. 32