Koningin Máxima opent voorjaarscongres Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie

Hare Majesteit Koningin Máxima opent op woensdag 29 maart het 51ste voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging (NVvP) voor Psychiatrie in het MECC in Maastricht. Tijdens de plenaire opening houdt Koningin Máxima een toespraak.

Onder het motto ‘Building connections together’ wisselen ruim 2.500 psychiaters kennis en ervaring uit. Dit doen zij in lezingen, workshops, discussiegroepen, mini-symposia en door middel van diverse presentaties. Het congres duurt van 29 tot en met 31 maart.

Naast Koningin Máxima spreken in het openingsprogramma ook de voorzitter van de Commissie Wetenschappelijke Activiteiten en de bestuursvoorzitter van de NVvP en er is een lezing over de invloed van sociale ongelijkheid op de mentale gezondheid. Aansluitend gaat Koningin Máxima in gesprek met enkele wetenschappers en psychiaters over kinder- en jeugdpsychiatrie en de invloed van sociale ongelijkheid en preventie op de mentale gezondheid van jongeren.

Koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us. MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

RVD, nr. 33