Koning bij Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo: Skills The Finals

Zijne Majesteit de Koning bezoekt vrijdagmiddag 24 maart Skills The Finals, het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap voor vakwedstrijden in het (v)mbo. Tijdens het tweedaagse evenement van WorldSkills Netherlands in de RAI in Amsterdam strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. WorldSkills Netherlands wil jongeren inspireren te kiezen voor het beroepsonderwijs en vakmanschap.  

Koning Willem-Alexander spreekt met finalisten bij de stands van bloembinders, kappers, schilders, tegelzetters en mechatronici (studenten die in één opleiding electrotechniek, werktuigbouwkunde en informatica combineren). Ook ontmoet hij voormalig kampioenen, juryleden, docenten en wedstrijdorganisatoren.

WorldSkills Netherlands organiseert de jaarlijkse vakwedstrijden in het beroepsonderwijs om vmbo-scholieren en mbo-studenten de kans te geven te excelleren in hun vak. In de aangeboden sectoren zijn arbeidsmarkttekorten. 

In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de 60 finalewedstrijden. 

RVD, nr. 43