Koning bij jubileum 75 jaar politievrijwilligers

Zijne Majesteit de Koning is woensdagmiddag 29 maart in Utrecht aanwezig bij de viering van 75 jaar politievrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst staat het werk van de ruim 2600 politievrijwilligers centraal. Minister Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid houdt een toespraak. De Koning spreekt met vrijwilligers en houdt eveneens een korte toespraak.

Vrijwilligers bij de politie werken samen met beroepscollega’s aan de veiligheid van Nederland. Zij vormen een belangrijk aanvullend onderdeel van de politie en verrijken het politiewerk met specifieke kennis, kunde en ervaring. Het vrijwilligerswerk varieert van inzet op straat, cybersecurity, forensische opsporing, tot aan de ondersteuning van de uitvoering. De politievrijwilligers kijken vanuit de samenleving door de bril van de burger en zijn hierdoor van onmisbare waarde voor het korps.

Bij de jubileumviering in Mereveld staan ervaringen van de vrijwilligers centraal. Er zijn tweehonderd politievrijwilligers aanwezig, die werkzaam zijn bij de tien eenheden van de politie.

RVD, nr. 53