Prinses Margriet bezoekt 25-jarig Toon Hermans Huis

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden bezoekt op maandagmiddag 12 juni het 25-jarige Toon Hermans Huis in Sittard. Dit huis was in 1998 een van de eerste inloophuizen in Nederland voor kankerpatiënten en hun naasten.

Tijdens het bezoek krijgt Prinses Margriet informatie over hoe het Toon Hermans Huis Sittard, als centrum voor leven met en na kanker, invulling geeft aan de informele psychosociale zorg rondom kanker. Tevens krijgt zij een rondleiding en gaat zij in gesprek met gasten en vrijwilligers van het huis.

Na de oprichting van het Toon Hermans Huis in Sittard in 1998, zijn er, verdeeld over heel Nederland, nu 81 centra voor leven met en na kanker actief. Zij bieden, door middel van opgeleide vrijwilligers, informele psychosociale zorg als aanvulling op de reguliere medische zorg. Alle centra zijn aangesloten bij de landelijke koepelorganisatie IPSO. Jaarlijks krijgen in Nederland meer dan 125.000 mensen de diagnose kanker. De behandeling van kanker is in 25 jaar flink verbeterd, waardoor de levensverwachting vaak toegenomen is.

RVD, nr. 129