Prinses Margriet opent congres ICPAN 2023

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent woensdagmiddag 20 september de zesde International Conference for Perianaesthesia Nurses (ICPAN) in theater Meervaart in Amsterdam. Het congres getiteld ‘The world starts outside your comfort zone wordt van 20 tot en met 22 september met medewerking van de Beroepsvereniging Recovery Verpleegkundigen (BRV) georganiseerd voor, door en met verpleegkundigen in de perianesthesie.

Perianesthesie betreft de patiëntenverzorging voorafgaand aan, tijdens en na afloop van een operatie waarbij anesthesie is toegepast. Tijdens het tweejaarlijkse congres kunnen anesthesie- en recoveryverpleegkundigen op internationaal niveau kennis en ervaringen uitwisselen. Ditmaal staan de thema’s duurzaam herstel, innovatie, educatie en stressmanagement in de beroepsgroep centraal. Op het programma staan presentaties, discussies, brainstormsessies en ziekenhuisbezoeken.

Prinses Margriet houdt een korte toespraak om het belang van internationale kennisuitwisseling in deze beroepsgroep te benadrukken en opent vervolgens het congres. Daarna spreekt de Prinses met bestuursleden van ICPAN en met Nederlandse recoveryverpleegkundigen.

RVD, nr. 188